Aveti nevoie de energie suplimentara in sala de fitness? Pre-workoutul este un un bun supliment pentru a incepe. Dar pentru ceva atat de simplu, ele pot fi destul de usor de incurcat.

Pre-workouturile au devenit o baza la antrenamente in general, impreuna cu proteinele, eficiente si usor de utilizat. Atat de usor, de fapt, chiar denumirea acestuia va spune cand sa il luati.

Dar chiar si atat de simplu fiind, tot trebuie sa stiti cateva detalii. Asigurati-va ca nu faceti niciuna dintre aceste greseli cand vine vorba de aceasta categorie de suplimente populare.

 

GRESEALA 1: TIMPUL DE ADMINISTRARE INAINTE DE A INCEPE ANTRENAMENTUL

Adesea vad ca oamenii consuma pre-workoutul in timp ce sunt in sala de fitness. Majoritatea ingredientelor active din pre-workout dureaza 30-60 minute pentru a atinge nivelele maxime din sange. Daca asteptati pana ajungeti in sala de fitness pentru a-l lua, atunci isi va face efectul cand veti ajunge la al doilea sau al treilea exercitiu.

Si daca credeti ca pre-workoutul luat prea devreme  i se va duce efectul prea devreme, ganditi-va din nou. Cele mai multe pre-workouturi sunt bazate pe stimulente, iar cel mai cunoscut fiind cofeina. Corpul are nevoie de 3-5 ore pentru a taia concentratia de cofeina din sange la jumatate.

Deci, veti beneficia de acesta pe deplin daca il veti administra cu 30-60 minute inainte sa va incepeti antrenamentul. O problema mai mare ar fi aceea de a nu il lua prea tarziu deoarece va fi o problema, cel mai probabil, cu somnul.

GRESEALA 2: IL ADMINISTREZI PE STOMACUL GOL

Daca bei cafea pe stomacul gol, stii sentimentul: dureri de stomac, nervozitate si, uneori, chiar greata. Daca luati un pre-workout care contine 200-300 miligrame de cofeina, fara a manca nimic, va puteti simti exact in acelasi mod.

Avand o masa mica cu 30-60 minute inainte de a lua pre-workoutul poate ajuta la reducerea efectelor secundare ale acestuia, plus ca acei nutrienti suplimentari va vor ajuta sa fortati antrenamentul.

Daca sunteti preocupat de faptul ca pre-workoutul luat pe un stomac plin isi va reduce efectele, atunci nu mancati o masa care sa fie bogata in fibre. Evitati cerealele integrale, fructele si legumele crude, nucile si semintele.

GRESEALA 3: PRE-WORKOUTULUI DVS. II LIPSESC UNELE INGREDIENTE ESENTIALE

In zilele astea, exista o multime de pre-workouturi excelente pentru a alege. Exista, de asemenea, o multime de pre-workouturi mai slabe, acestea fiind adesea cele mai intalnite. O lista lunga de ingrediente include, probabil, materiale de umplutura sau cantitati atat de mici de ingrediente importante, incat o singura portie nu va fi suficienta.

Sfatul meu este sa ramanem cu ingredientele de baza. Indiferent daca alegeti pre-workoutul pe baza de aroma, eticheta sau marca, asigurati-va ca are urmatoarele ingrediente:

  • COFEINA: pentru energiea suplimentara de care aveti nevoie si pentru lupta impotriva oboselii;
  • CITRULINA: pentru a obtine oxigen si substante nutritive in muschii dvs. si pentru a oferi o energie suplimentara in imbunatatirea performantei.

CREATINA MONOHIDRATA: pentru a mari castigurile de masa musculara si de rezistenta; creatina poate fi luata in orice moment al zilei, dar asigurandu-va ca este in pre-workout, veti fi sigur ca luati cel putin o doza pe zi.

Ai nevoie de motivatie? Hai sa lucram impreuna!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si stai la curent cu ultimele noutati si articole despre fitness si nutritie!

Te-ai abonat cu success!